Het Spaanse leven

Geniet van het Spaanse leven

Het leven in Spanje is iets waar veel Nederlanders over dromen. De mooie zon, de strak blauwe lucht en de warme temperaturen is voor veel Nederlanders aangenaam. Spanje en Nederland hebben een lange geschiedenis samen, vandaar dat je ook veel Nederlandse aspecten terug zult vinden in Spanje. Door de jaren heen zijn veel Nederlanders naar Spanje verhuisd, waardoor ook Nederlandse restaurants zijn opgericht. Gelukkig is de Spaanse cultuur ook nog volop aanwezig. De paella en de sangria is er natuurlijk niet weg te denken! 

De Spaanse cultuur op haar best

Inwoners met Spaanse nationaliteit
90%
Personen tussen de 16 en 44 jaar oud
37%
Alle Nederlanders die in Spanje op vakantie gaan
22%

Het prachtige land Spanje heeft ook een mooie cultuur. Niet alleen qua het bekende eten en drinken, waar veel mensen aan zullen denken. Ook qua architectuur en muziek heeft Spanje veel te bieden. Spaanse huizen zijn vaak te herkennen aan de mooie witte buitenkant met rode daken. 

In Spanje zijn de huizen vaker vrijstaand, dat leent de mogelijkheid om een zwembad te plaatsen. In Spanje heb je ook meer profijt van een zwembad, door het lekkere weer. Een woning kopen in Spanje met een zwembad is dus perfect als je van zwemmen houdt. 

sangria
paella
Tappa

Spaanse gerechten

De welbekende Spaanse gerechten zijn vandaag de dag door heel Europa verkrijgbaar. Toch smaken deze gerechten het best onder de Spaanse zon. Laat je inspireren door de Spaanse keuken, de verschillende smaken, unieke bereidingswijze(n) en natuurlijk de bijbehorende dranken.

Tapas 

Een bekend gerecht uit Spanje is Tapas. De bekende kleine gerechtjes die uit verschillende ingrediënten worden samengesteld. Tapas gerechten zijn ook in Nederland populair geworden de laatste jaren. Zo zijn er aantal restaurants die enkel tapasgerechten serveren. 

Paella

Dit heerlijke gerecht wordt vaak bereidt in een grote pan. Paella bevat in de meeste gevallen vis en is erg populair onder de Spanjaarden zelf. Paella is van oorsprong een feestgerecht. Veel mensen weten niet dat het gerecht oorspronkelijk uit Spanje komt.