3 redenen om jouw dak te isoleren

Geld besparen

De uitspraak ‘stoken voor de buren’ berust maar al te vaak op waarheid. Veel huizen zijn slecht geïsoleerd, waardoor het huis verwarmen een lastige klus is. De verwarming moet een lange tijd op een hoge temperatuur aangezet worden en dan voelt het alsnog koud in huis. Warmte ontsnapt snel door tocht, kieren en jawel, door het dak. Door je dak te isoleren kun je veel geld op de energie- en gasrekening besparen, omdat de warmte langer in het huis blijft hangen.

Je huis verduurzamen

Wanneer je jouw dak isoleert, doe je een investering die zichzelf terugverdient. Niet alleen bespaar je geld doordat je het huis minder lang hoeft te verwarmen, maar je kunt er ook een subsidie voor krijgen. De overheid stimuleert mensen om hun huis te verduurzamen door subsidies te geven op zonnepanelen, warmtepompen en manieren om het huis beter te isoleren, zoals dakisolatie. Dakisolatie in Breda laten plaatsen helpt je om jouw huis te verduurzamen, wat ook nog eens de waarde van het huis verhoogt. Kies je ervoor jouw dak te isoleren, laat dit dan door echte vakmensen doen en geniet optimaal van de voordelen.

Goed voor het milieu

Het isoleren van het dak is goed voor het milieu. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe dat komt, want het dak heeft toch niks te maken met het milieu? Zoals je eerder hebt gelezen, helpt een goede dakisolatie tegen het ontsnappen van warmte uit het huis. Hierdoor hoef je de verwarming minder hoog en minder lang aan te zetten, wat de CO2-uitstoot vermindert. Dit geldt vooral voor convectieverwarmingen die werken op gas. Je dak isoleren draagt dus bij aan een schonere aarde – als dat geen mooi voordeel is!