Een aanbouw realiseren, waar moet je rekening mee houden?

Steeds meer mensen kiezen voor het realiseren van een aanbouw. Dat is zeker niet vreemd, want het is lastig om een grotere woning te vinden. Daarnaast is het erg handig om een aanbouw te realiseren als je een tekort hebt aan woonoppervlakte. Mocht je ook willen kiezen voor het realiseren van een aanbouw, dan kan dat zeker een verstandige keuze zijn. Echter, er zijn wel verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Wil je weten waarmee je rekening mee moet houden? Lees dan vooral even verder. 

Prefab is goedkoper

Een van de grootste nadelen van het realiseren van een aanbouw, is ook een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden. Dat is namelijk dat het realiseren van een aanbouw erg duur kan zijn als deze op locatie gebouwd word. Dit kan tienduizenden euro’s kosten en dat is natuurlijk erg veel geld. Als je wilt besparen op het realiseren van een aanbouw, dan is het verstandig om te kiezen voor een prefab aanbouw voor uw bijkeuken. Wil je weten wat een prefab aanbouw precies kost? Neem dan contact op met een bedrijf dat hier gespecialiseerd in is. 

Een vergunning aanvragen is soms nodig

Wanneer je een aanbouw wilt realiseren of laten realiseren, dan is het verstandig om na te gaan of je een vergunning nodig hebt. Hiervoor kun je contact opnemen met je gemeente. Mocht het blijken dat je een vergunning nodig hebt, dan is het verstandig om deze aan te vragen. Mocht je dit niet doen en wel een aanbouw realiseren, dan is er een kans aanwezig dat je de aanbouw moet weghalen. Dit is erg zonde, vooral omdat een aanbouw vaak enkele tienduizenden euro’s kan kosten. 

De waarde van je woning stijgt niet veel

Veel mensen denken dat als ze een aanbouw laten realiseren, dat dit ervoor kan zorgen dat de waarde van je woning laat stijgen. Het klopt inderdaad dat de waarde van je woning zal toenemen als je een aanbouw laat bouwen, maar dit zal niet om tienduizenden euro’s gaan. Mocht je een aanbouw gerealiseerd hebben en graag willen weten of je woning in waarde is toegenomen, dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een makelaar. Een makelaar kan je woning dan gaan taxeren.