Hoe kun je verhuizen als je wat ouder bent?

Als je wat ouder bent geworden en niet meer voor jezelf kan zorgen, dan is het in sommige gevallen nodig om te verhuizen naar een mantelzorg- of seniorenwoning. Je kunt als je ouder bent natuurlijk niet zelf de verhuizing verzorgen, want dit is niet te doen. Het verhuizen van de inboedel en de persoonlijke spullen is zwaar en intensief werk, maar hoe kun je dan het beste verhuizen als je wat ouder bent? Je vindt het antwoord in dit artikel. 

Vraag hulp van een bekende 

Wanneer je wat ouder geworden bent en zelf niet meer kan verhuizen, maar ook afhankelijk bent van je pensioen, dan kun je het beste om hulp vragen aan een bekende. Dit kan een zoon of dochter zijn, maar ook een kennis. Je bent dat erg goedkoop uit, want je hoeft de personen vaak niet te betalen voor de diensten. Daarnaast verloopt de verhuizing ook zeer vlot omdat je met meerdere personen de verhuizing gaat verzorgen. Houd er wel rekening mee dat het soms niet mogelijk is dat een bekende niet kan komen helpen. Dit is helaas niet anders, maar je kunt door hier rekening mee te houden een teleurstelling voorkomen. 

Schakel een verhuisbedrijf in 

De meeste ouderen die moeten verhuizen naar een mantelzorg- of seniorenwoning, kiezen ervoor om een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit is erg begrijpelijk, want het inschakelen van een verhuisbedrijf zoals F&S Verhuizingen Tholen is zeker niet prijzig. Daarnaast wordt de verhuizing in veel gevallen binnen 1 dag voltooid en dat is ook belangrijk. Wanneer je niet meer voor jezelf kan zorgen, dan moet je zo snel mogelijk verhuizen. Dat begrijpen verhuisbedrijven ook! Wanneer je een verhuisbedrijf gaat inschakelen, dan is het erg verstandig om er rekening mee te houden dat het soms enkele werkdagen kan duren voordat een verhuisbedrijf aan de slag kan gaan. Dit heeft ermee te maken dat er een tekort aan verhuisbedrijven in Nederland is. 

Laat de woning reinigen 

Zodra je verhuisd bent naar de nieuwe woning, kan het een verstandige keuze zijn om de woning te laten reinigen door een schoonmaakbedrijf. Als je een huurwoning hebt, dan moet deze opgeleverd worden voor de volgende huurder, maar als je een koopwoning hebt, dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk kunnen verkopen. Dit is alleen mogelijk door de woning grondig te laten reinigen. Hier kan een verhuisbedrijf altijd bij helpen, maar het inschakelen van een schoonmaakbedrijf is toch de betere keuze.