Is een huis kopen in Spanje een goede investering?

Steeds meer Nederlanders beschikken over extra kapitaal om ergens in te investeren. Maar er zijn vele opties waaruit je kunt kiezen. Een populaire optie is om een huis in Spanje te kopen als investering. Maar is dit ook een goede investering? Het antwoord is ja. Wil jij weten welke factoren ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een huis kopen in Marbella bij Villa Nova Spanje zeker geen slecht investeringsplan is? In deze blog ontdek je wat er precies voor zorgt dat dit een aantrekkelijke huizenmarkt is voor vastgoed.

Een stabiele markt

In de eerste plaats beschikt Spanje over een stabiele huizenmarkt. Dit geldt met name voor Zuid-Spanje. Hoewel er na de financiële crisis in 2008 een implosie plaatsvond in de Spaanse huizenmarkt, is het sindsdien enkel gestegen. Daardoor kun je een jaarlijks rendement verwachten wat zeker als aantrekkelijk kan worden omschreven. De verwachting is verder dat ook de komende jaren de Spaanse vastgoedmarkt zal blijven stijgen qua prijzen. Zo is dit een investering dat aan de veilige kant is.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Verder hebben de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt ervoor gezorgd dat er meer animo is naar woningen in Spanje. Dit komt doordat steeds meer mensen op afstand mogen werken. Dit is ook in Nederland het geval. Steeds meer personen beseffen dat ze niet langer in Nederland hoeven te wonen hierdoor. Daardoor gaan ze op zoek naar een plek waar ze een woning kunnen huren waar het klimaat aangenamer. Spanje is daarbij veruit het populairste land. Hier speel je dus op in door in een huis in Spanje te investeren en deze aan dit soort mensen te verhuren. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt hebben dus zeker meegeholpen betreffende hoe aantrekkelijk een huis kopen in Spanje is als investering.

Perfect voor vakanties

Tot slot zorgt het feit dat Spanje uiterst populair is om vakantie te vieren er ook voor dat een huis daar kopen zeker een goede investering is. Wanneer je enkel in het hoogseizoen een woning verhuurt aan mensen, zul je al quitte spelen. Daardoor kun je veel winst verwachten over de jaren heen. In het ergste geval kun je hier zelf tijd spenderen om aan de Nederlandse winter te ontsnappen. Al met al is een huis in Spanje dus zeker een goede investering.