Wat zijn de voordelen van een uitwisseling naar het buitenland? 

Zou jij graag naar het buitenland willen voor een uitwisseling, maar weet je niet zo goed hoe je dit aan je ouders moet vragen? Dan is het zeker de moeite waard om dit artikel te lezen. Hier lees je namelijk wat de grootste voordelen zijn van een uitwisseling naar het buitenland en dat is fijn om als argumenten te kunnen gebruiken! Lees dus zeker even verder als je benieuwd bent.

Je bent aan het studeren

Het eerste wat goed is om duidelijk te maken, is dat je niet alleen voor de leuk in het buitenland gaat zijn, maar dat je er echt bent om te studeren en nieuwe dingen te leren. Je gaat voor een periode naar het buitenland, maar je gaat ook naar highschool in een ander lang. Een echt highschool exchange via Yfu dus! Je leert hier veel en dat is voor veel ouders is wat ze belangrijk vinden. Denk aan extra kennis over een nieuwe cultuur en een nieuwe taal die je leert. 

Persoonlijke groei die je gaat doormaken

Bij de uitwisseling leer je jezelf vaak een stuk beter kennen dan dat je al deed. Je leert nieuwe mensen kennen, een nieuwe taal en je moet leven in een andere cultuur. Hierdoor zie je nieuwe karaktereigenschappen van jezelf en je ontwikkelt misschien wel nieuwe hobbies. Ook staat bijvoorbeeld een uitwisseling naar Amerika erg goed op je CV en dat is ook iets wat veel ouders als iets waardevols zien. Je hoort vaak van mensen die op uitwisseling zijn geweest dat ze een grote persoonlijke groei hebben doorgemaakt. Fijn om te horen dus en wie wilt dit nu niet? 

Je leert veel nieuwe mensen kennen!

Buiten dat je naar een ander land gaat en een andere taal leert, leer je ook nieuwe mensen kennen! Dit houdt in dat bijvoorbeeld een gastgezin ervoor openstaat om iemand zoals jij in huis te nemen en dit is dan ook meteen een perfecte kans om een leuke nieuwe band met hun op te bouwen!