Een seniorenverhuizing uitbesteden 

Als je wat ouder bent en moet verhuizen naar een (andere) seniorenwoning, dan is de kans groot dat het nodig is om de verhuizing uit te besteden. Wanneer je wat ouder bent, dan is het niet handig en/of mogelijk om zelf de verhuizing te doen. Het verhuizen is niet alleen zeer zwaar werk, maar het kan ook veel tijd kosten. Ook is het mogelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan als je zelf de volledige verhuizing doet. 

Wie kan mij helpen?

Veel ouderen kiezen ervoor om hun familie te vragen om te helpen bij de verhuizing, maar dit is niet altijd mogelijk. Dat heeft ermee te maken dat de familieleden niet altijd tijd hebben en dat niet iedere oudere nog veel familie heeft. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende partijen die graag jou willen helpen bij het verhuizen. Hierbij kun je denken aan een ontruimingsbedrijf zoals Goedkoop Ontruiming, maar ook zijn er talloze verhuisbedrijven te vinden die dit kunnen doen. Het voordeel van het inschakelen van zulke bedrijven, is dat je zelf geen werk hoeft te doen en dat de verhuizing vaak al binnen 1 dag afgerond kan worden. 

Het schoonmaken van de woning 

Wanneer je gaat verhuizen naar een (andere) seniorenwoning, dan is het belangrijk dat je de huidige woning netjes achterlaat. Dit is niet alleen fijn voor de verhuurder of makelaar, maar ook voor de nieuwe bewoner. Als je wat ouder bent, dan is het schoonmaken van de woning natuurlijk erg zwaar en vervelend werk. Gelukkig is het mogelijk om na het verhuizen van de inboedel, de schoonmaak uit te besteden aan Actie Schoonmaken. Zij kunnen vaak al direct beginnen met het schoonmaken van de seniorenwoning als een ontruimings- of verhuisbedrijf klaar is met het verhuizen van de inboedel. 

Wat zijn de kosten?

De kans is groot dat je als oudere afhankelijk bent van je AOW en dus een vrij beperkt budget hebt. Het is dan logisch dat je ook wilt weten wat de kosten van het inschakelen van een ontruimingsbedrijf of een schoonmaakbedrijf zijn. Om dit te achterhalen, kun je het beste contact opnemen met verschillende bedrijven in Nederland. Een medewerker van deze bedrijven kan je altijd een prijsindicatie geven over de telefoon. Het is verstandig om altijd meerdere bedrijven te contacteren, want er zitten ook enkele prijzige bedrijven tussen en het is dan niet haalbaar om de verhuizing en schoonmaak uit te besteden.