Het kopen van verschillende soorten steigers

Als jij een steiger nodig hebt, zijn er een aantal verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je er onder andere voor kiezen om een steiger te huren, maar ook om er een te kopen. Als jij slechts eenmalig gebruik wilt gaan maken van een steiger, kan het huren ervan erg aantrekkelijk zijn. Dit is echter niet het geval wanneer jij de steiger vaak nodig hebt. In dit geval moet je wel weten welke steiger het beste bij je past. Daar kun je in dit artikel gelukkig meer over vinden.

De verschillende soorten steigers waar jij uit kunt kiezen

Bij het kopen van een steiger is het eerste waar je naar moet gaan kijken wat voor soort steiger je nodig hebt. Je kunt een steiger namelijk gebruiken voor verschillende soorten klussen op een hoop verschillende plekken. Zo kun je onder andere kiezen voor een rolsteiger, een kamersteiger of een vouwsteiger. Ook kun je een tweedehands rolsteiger kopen. Een rolsteiger is een steiger die het mogelijk maakt om deze te verplaatsen zonder telkens alles op en af te moeten bouwen. Zeker wanneer jij op hetzelfde terrein op meerdere plekken klussen moet uitvoeren, kan dit je een hoop tijd besparen. Wanneer jij kleine klussen moet doen op verschillende locaties, kan een vouwsteiger juist weer erg goed van pas komen.

Waar je op moet letten bij het kopen van een steiger

Naast dat je goed na moet denken over wat voor soort steiger je nodig hebt, is het ook belangrijk dat je let op een aantal andere zaken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar het formaat van het platform. Niet bij elke steiger is het platform namelijk even groot. Wanneer jij klussen moet doen waarbij je veel gereedschap nodig hebt, is het wel fijn als je genoeg werkruimte hebt. Ook is het belangrijk om goed te letten op de hoogte van de steiger. Het kan per steiger namelijk aanzienlijk verschillen hoe hoog het platform is. Zo kun je onder andere kiezen uit steigers met een maximale hoogte van 4 meter, maar zijn er ook varianten van maar liefst 15 meter hoog. Wat jij nodig hebt, is erg afhankelijk van de klussen die je met de steiger wilt gaan doen en het is dan ook handig om hier eens goed over na te denken.