Waar moet je rekening mee houden als je een graafmachine gaat huren?

Als je een zwembad gaat bouwen of je tuin op een andere manier wilt aanpassen, dan is er een kans aanwezig dat je een graafmachine moet huren. Deze kun je bijvoorbeeld nodig hebben voor het ingraven van het zwembad. Wanneer je een graafmachine gaat huren, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Veel mensen weten niet precies welke zaken dit zijn en dat kan grote gevolgen hebben. Gelukkig overkomt dat je niet als je dit artikel leest. 

Huur ook een trilplaat

De kans is groot dat de bestrating verwijderd moet worden als je gaat graven. Zodra je klaar bent met het graven, moet de bestrating natuurlijk weer hersteld worden. Je hebt daarvoor een trilplaat nodig, zodat de bestrating er weer netjes uitziet, maar ook stevig is. Je kan een trilplaat kopen, maar de beste keuze die je kunt maken, is het huren van een trilplaat. Voor het huren van een trilplaat kun je terecht bij verschillende verhuurbedrijven, dus ook bij het bedrijf waar je de graafmachine gaat huren.

Het huren van een graafmachine kan prijzig zijn

Als je voor een graafmachine huren in Breda hebt gekozen, is het belangrijk om te weten dat het huren van een graafmachine erg prijzig kan zijn. Je moet borg betalen, maar dit krijg je terug als de graafmachine niet beschadigd raakt en je deze weer netjes inlevert. Het huren van een graafmachine kan honderden euro’s per dag kosten, dus het is verstandig om vaart te maken zodat je zo snel mogelijk klaar bent met het graven. Het is echter wel belangrijk om veiligheid en niet de snelheid op eerste plaatst te zetten. 

Je moet een KLIC melding maken bij de gemeente

Wanneer je met een graafmachine gaat graven in je tuin, dan moet je daar altijd een melding van maken bij de gemeente. Zo’n melding wordt ook wel een KLIC melding genoemd. Het is in Nederland verboden om te graven in je eigen tuin zonder een KLIC melding te maken. Dat heeft ermee te maken dat er een vrij grote kans aanwezig is dat er in jouw tuin gas- en waterleidingen lopen. Deze leidingen moet je zien te ontwijken, maar dan moet je wel weten waar deze liggen. Door een KLIC melding te maken, krijg je zicht op de leidingen die in jou tuin lopen. Mocht je geen KLIC melding maken en schade veroorzaken, dan is er een grote kans aanwezig dat je zelf moet opdraaien voor de gemaakte kosten.