Wat zijn de voordelen van een elektrische garagedeur?

Mensen die een garage naast of aan hun woning hebben, kiezen er steeds vaker voor om de garagedeur te vervangen door een elektrische garagedeur. Het is namelijk erg vervelend als je elke keer moet uitstappen om de garagedeur handmatig te openen. Dit is zeker een voordeel van het hebben van een elektrische garagedeur, maar er zijn nog veel meer voordelen aan het hebben van een elektrische garagedeur. 

Elektrische garagedeuren zijn beveiligd 

Het komt helaas nog erg vaak voor dat inbrekers garagedeuren proberen te forceren. Dit lukt vooral vaak als het om een oudere garagedeur gaat. Dat heeft ermee te maken dat oudere garagedeuren niet beveiligd zijn. Een elektrische garagedeur in Oosterhout en andere nieuwe garagedeuren zijn altijd beveiligd tegen inbraak. Deze garagedeuren hebben sensoren die gekoppeld kunnen worden aan een centraal alarmsysteem. Mochten de sensoren een inbraak detecteren, dan kan het alarm afgaan of word je gelijk op de hoogte gebracht van een inbraakpoging. 

Je kunt ze bedienen met handzenders en mobiel 

Als je een elektrische garagedeur gaat aanschaffen, dan krijg je daar ook twee handzenders bij om de elektrische garagedeur te kunnen openen. Het is ook steeds vaker mogelijk om een elektrische garagedeur te openen met je mobiele telefoon, maar dit is alleen mogelijk bij de nieuwste elektrische garagedeuren. Het automatisch openen van elektrische garagedeuren is nooit verstandig, want mocht er een onbekend persoon voor de deur staan dan gaat de garagedeur ook open!

Je auto kan niet klem komen te zitten 

Het kan wel eens voorkomen dat je auto niet goed in de garage staat of dat je kind onder de sluitende garagedeur staat. Gelukkig komen je auto of je kind dan niet vast te zitten onder de deur, want een elektrische garagedeur is voorzien van sensoren die dat voorkomen. Mocht een sensor zien dat er een object of persoon in de weg staan, dan gaat de elektrische garagedeur weer automatisch open. 

Onderhoud verlengt de levensduur 

Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van de elektrische garagedeur, is het belangrijk om de elektrische garagedeur goed te onderhouden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit het beste uitbesteden aan het bedrijf waar je de elektrische garagedeur gekocht hebt. Zij hebben de middelen en de ervaring om je deur goed te onderhouden waardoor deze langer mee zal gaan.